Työpaikoilla on panostettu viime vuosina paljon työntekijöiden hyvinvointiin ja laadukkaisiin välineisiin.

Esimerkiksi laadukas kannettava, lisänäyttö ja sähköpöytä löytyvät jo monen tietotyöläisen työpisteeltä. Etätyön lisääntyessä kannattaa panostaa myös kotitoimistoon ja helpottaa työskentelyä sopivilla välineillä sekä palveluilla, jotka toimivat sujuvasti yhdessä.

1. Laadukas kannettava

Hyvä suorituskyky, kirkas kosketusnäyttö, taustavalaistu näppäimistö, pitkä akun kesto ja monipuoliset liitännät. Laadukkaalla laitteella on mukava tehdä töitä. Jos kannettavan hankinta työkäyttöön on nyt ajankohtaista, valinnassa on hyvä huomioida myös muutamia muita asioita, kuten:

  • Millaisia ominaisuuksia arvostat?
  • Millainen takuu laitteella on, ja kuinka nopeasti saat korvaavan laitteen tilalle vian sattuessa?
  • Mistä saat apua, jos jokin ei toimi?
  • Voisiko laitteen ostaa palveluna, jolloin sinun ei tarvitse enää huolehtia asennuksista, päivityksistä tai tietoturvaominaisuuksista? Lue lisää tästä

2. Lisänäyttö

Lisänäyttö helpottaa useamman näkymän pitämistä auki samanaikaisesti ja laaja näkymä toimii hyvin graafisia materiaaleja tehdessä. Ergonomia paranee, kun näyttö voidaan asettaa silmien tasalle ja isommalta näytöltä kuvan näkee kauempaakin.

3. Kuulokkeet

Etäpalaverissa toimiva ääni on jopa kuvayhteyttä tärkeämpi. Vastamelukuulokkeilla saat tarvittaessa rauhan keskittymistä vaativiin tehtäviin tai palaveriin, jos muualta kantautuu liikaa hälyä. Hyvillä kuulokkeilla muidenkin on mukava kuunnella ääntäsi verrattuna kannettavan omaan mikrofoniin.

4. Tiimityösovellus

Kun tiimillä on yhteinen paikka luomiseen ja päätösten tekemiseen, on kaikkien helppo pysyä mukana projektien etenemisessä. Microsoft Teams kokoaa osallistujat yhteen jaettuun työtilaan, jossa voi keskustella, pitää yhteyttä, jakaa tiedostoja ja käyttää sovelluksia. Lue lisää miten Teamsia voidaan hyödyntää viestinnässä ja lataa Teams-pikaopas.

5. Tietoturva

Myös kotitoimistoissa on huolehdittava riittävästä tietoturvasta. Työministeriön mukaan ohjelmistojen ja tietojen suojauksen on oltava samaa tasoa kuin työnantajan tiloissa työskentelevillä ja tietoturvaa koskevat säännökset ovat lähtökohtaisesti samat, joita sovelletaan työnantajan tiloissa työskenteleviin. Lue lisää etätoimiston tietoturvasta ja lataa maksuton opas.

6. Ergonomia

Hyvinvointia ja ergonomiaa ei kannata unohtaa kotonakaan työskennellessä. Pienillä valinnoilla ja aktiviteeteilla pidetään mieli ja keho virkeänä, jolloin työteho paranee. Sähköpöydällä, pöydän päälle asetettavalla kannettavan korokkeella sekä erillisillä näppäimistöllä ja hiirellä saa helpommin aikaan terveellisemmän työasennon.

Lue myös vinkit hyviin etätyöskentelyn käytäntöihin.

PalveluPaketti - Kaikki tehokkaaseen työntekoon yhdellä kuukausimaksulla

Oikein toteutetussa työympäristössä ja laadukkaissa laitteissa on harvemmin ongelmia ja suurin osa niistä on ratkottavissa etänä. On myös hyvä varmistaa, että saat nopeasti apua ongelmatilateissa. PalveluPakettimme tarjoaa yrityksellesi kaikki IT-palvelut ja laitteet, sekä tuen ja kehityksen yhdestä paikasta.

  • Mukana on kaikki tarpeellinen, asennettuna valmiina työpöydälle
  • Kokonaisuuden toiminnasta huolehditaan taustalla
  • Tietoturva ja tärkeiden tietojesi suojaus on aina ajan tasalla, laitteiden käyttö on turvallista
  • Yksi paikallinen vastuunkantaja, apu on lähellä
  • Yksi kuukausihinta, helppo budjetoida

Lue lisää PalveluPaketistamme tästä.

 

 

Data Group 20.04.2020