Vaativaan editointiin tarvitaan sujuvasti toimivat laitteet.

Videoresoluutioiden kasvaessa ja editointimenetelmien kehittyessä tavalliset tietokoneet eivät enää riitä. Sen tietää myös StuntFreaksTeamin Antti Leppänen.

StuntFreaksTeam on 9-henkinen joukko extreme-moottoriurheiluharrastajia. Ryhmä ajaa muun muassa näytösajoja, kilpailee, harjoittelee, pyörittää nettikauppaa ja tekee teippaustarroja. Lisäksi he ovat jo vuosia julkaisseet YouTubessa omia extreme motorsport -videoita. – Homma lähti liikkeelle jo 6–7 vuotta sitten, kun aloimme tehdä videoita  mopo- ja kevariajeluista. Nykyään teemmekin sitten vähän isomman budjetin videoita, Leppänen kertoo.

StuntFreaksTeam editoi videonsa Dell Precision Tower 7910 -tehotyöasemalla. Se on optimoitu täyttämään suunnittelijoiden tarpeet, jotta he voisivat työstää ja simuloida vaativiakin työkuormia ilman keskeytyksiä. Se on tähän mennessä tehokkain, skaalautuvin ja suorituskykyisin Dell-tehotyöasema, jolla vaativampikin editointi sujuu joutuisasti ja mukavasti.

–Laite sopii tarpeisiimme todella hyvin. Pystymme toteuttamaan visuaalisesti näyttäviä juttuja ja tekemään videoille oikeastaan kaiken mitä haluamme. Meille on tärkeintä, että laite on hyvä ja nopea eikä töki tai hidastele. Dellin koneen tehoon ja toimivuuteen on voinut luottaa, Leppänen summaa.

Ryhmän laajin videoprojekti on keväällä 2014 julkaistu 40 minuuttinen Our lifestyle  elokuva, joka tutustuttaa kattavasti joukkion editointi- ja ajotaitoihin. Vuoden 2013 videomateriaaleista koottu elokuva on katsottavissa StuntFreaksTeamin YouTube-kanavalla.

 

Dell 23.05.2016